woensdag 13 september 2023

Bomen langs de Aakendonk en Veghelsedijk snoeien

Vanwege het pootrecht (en zelfs overpootrecht) zijn de bomen langs de Aakendonk en Veghelsedijk tegen de maisakker aan van ons. Dat betekent dat we ze ook moeten onderhouden, en dat betekent 'begeleidingssnoei' (er voor zorgen dat het verkeer geen last heeft en gaat krijgen, met behoud van de boom).
 

Nu kregen we een tijd geleden een brief van de gemeente dat het Waterschap vond dat onze bomen niet goed 'opgekroond' waren: voor het maaien van de sloten willen ze met een grote kraan met lange (6 meter!) maaibalk langs de bomen willen. 

Dus of ik, voor ze weer sloten gaan maaien, de bomen wil 'opkronen'. De bomen langs de Aakendonk heb ik vorige week gedaan, in de hitte, de 25 bomen aan de Veghelsedijk zijn vandaag naar de kapper geweest. 

Omdat ook de snipperaar helemaal naar buurman Kees moet rijden, heb ik eindelijk een aanhanger-haak gemaakt om de snipperaar met de Skidster te kunnen trekken.

Over de weg rijdt de snipperaar heel makkelijk, maar lange stukken op gras, snipperpaden, hellingen en zo maak ik graag gebruik van het vermogen van dat kleine benzinemotortje. 

De haak kan draaien om de pen die onder de trekhaak-kogel zit. Een schijf maakt het draaien soepel. Twee strippen naar een grote ring die schuin op de strippen gelast is. De steundop van de snipperaar valt in de ring achter een klein stripje en zo zit de snipperaar behoorlijk vast. Het rijdt prima, en nog redelijk scherpe bochten zijn mogelijk.

De Veghelsedijk is een stuk drukker dan de Aakendonk, daarom heb ik met pilonnen een duidelijk 'werkvak' gemaakt en kunnen met name de auto's al veel eerder zien dat er gewerkt wordt.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten