Door Peter
De tomatenoogst was door de droogte en hitte erg goed. Zelfs in de groentetuin, waar de tomaten onbeschermd stonden. Tijd om er saus van te maken.
Samen met Maxim heb ik een proefmodel rocket stove gebouwd om de uien te bakken, de tomaten aan de kook te brengen en tot een saus in te dikken.
Hier staat versie 0.1, compleet met verdraaibare pannen-steun gemaakt van oud ijzer.
Het viel niet mee om de pan heet genoeg te krijgen met de hoge schoorsteen van versie 0.1. Ik heb er 4 lagen stenen van afgehaald, en dat werkte al een heel stuk beter. De uitjes waren in no time gebakken en de tomaten konden er bij.
Wel gezellig, een buitenkeuken!
Marleen had behalve vleestomaten ook gewone tomaten in de saus gedaan, zonder de kern er uit te halen. Daardoor zat er wel heel veel vocht in de saus, waardoor de pan 3 uur heeft gekookt. Maar, dan heb je ook wat. Hoewel, al die moeite voor 5 potjes (winkelwaarde nog geen 5.-?)
Deze is wel lekkerder. Voor op de pizza's volgende week.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten