woensdag 12 augustus 2020

Hittegolf

De maand juli was een heerlijke maand. Temperaturen rond de 20 graden, soms iets warmer. Maar aan het eind van de maand zag de zag de weersverwachting er opeens heel anders uit. On-hollands weer...

 

Het nieuwe huis hield zich goed in deze dagen. Overdag kroop de temperatuur een graad of 5 op, maar 's nachts was het huis goed af te koelen door alle deuren en ramen open te zetten. De warmtemassa van het huis is nog laag doordat de vloer er nog niet in zit. Maar de isolatie en vooral de weerstand tegen hittedoorslag doen het heel goed.

Halverwege de middag is het siesta-time. Matrassen op het gras in de schaduw, lezen, in het zwembadje plonzen, dutje doen. Heerlijk!

Koken is wel een warme bezigheid maar aan het eind van de avond kampvuur aan gaat bakken de kinderen nog wel eens een broodje op een stok. Worstje er in, of stroop... Mmm!

Deze hittegolf is voor nederlandse begrippen niet normaal. Maar de afgelopen zomers waren ook niet normaal. Corona is vervelend, maar de problemen die gaan ontstaan bij de aanstaande klimaat-ontwrichting kunnen we ons nog niet voorstellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten