vrijdag 5 april 2019

De eerste muur van de slaapkamers

Door Peter

Na het vele werk aan de kippenren is het nu tijd voor de Workawayers om aan het huis te werken: het afwerken van de muren op de eerste verdieping. Plankjes zagen en schroeven, vullen met stro, leemstuc maken met gehakseld stro, en lemen maar!

Eerst stro hakselen. Vorig jaar deed ik dat met de grasmaaier, maar het stro waaide toen toch wel makkelijk ver weg. Daarom heb ik van steigerplanken even een baantje gemaakt, waarmee we met drie mensen heel snel heel veel stro konden hakselen:


Een persoon rijdt met de grasmaaier heen en weer, een ander strooit verse stro op de baan, de derde schept het achterin de baan in een bigbag. Supersnel en supergoed! Wel stoffig...

Om de muur-van-plankjes goed te kunnen stuccen hebben we de ruimte ertussen met stro gevuld, zodat de stuc er niet zomaar doorheen kan vallen. Maandag gaan we er mee aan de slag en zal blijken of deze methode goed werkt. 


De muur van de slaapkamer wordt opeens een echte muur, weer een enorme verandering. 


Er zijn inmiddels 3 kamers helemaal voorzien van stroom. Omdat de elektriciteitsleidingen in direct contact met stro komen, pak ik ze zoveel mogelijk in met een stro-leem-mengsel. Zo vroeg in het jaar is het water nog heel koud, en de stuc dus ook. Brrr!

Ingepakte elektriciteitsleiding

1 opmerking:

  1. waar komen nou de verzamelde gekleurde glazen flessen, bollen en potjes?

    BeantwoordenVerwijderen