maandag 12 november 2018

Elektriciteit

Door Peter
Vandaag was Hans hier om te beginnen met een plan voor de elektriciteit. Niet alleen wat moet waar, maar ook hoe komt het daar. We hebben een aardig plan opgesteld, ook voor de groepenverdeling en hoe de leidingen daar komen.


De elektriciteitsbuizen gaan voornamelijk door de verdiepingsvloer. Daarvoor moeten veel gaten geboord worden: met een verkorte vlinderboor kan ik precies tussen de balken door boren. En met een verlengde vlinderboor dwars door de ronde balken.

Maar er ontstond ook een probleem. Zowel Frans als Hans kwamen aan met een tekening van de meterkast. De elektriciteitsleiding kan niet diep genoeg gelegd worden (maar dat vond Enexis nog wel acceptabel), maar de waterleiding moet onder de bestaande fundering door. En wel 2,5 meter horizontaal...


Ik denk dat we dat met een lange grondboor nog wel voor elkaar krijgen, maar leuk is anders! Eerst een gat slijpen onder de meterkast, dan buiten het huis een werkgat graven van een paar m3 en dan vanuit dat werkgat naar de meterkast boren. Horizontaal... Afijn, voor een ander keertje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten