donderdag 8 november 2018

Deurkozijnen en tussenwanden

Door Peter
Met Ruben heb ik de profielen gezaagd voor de deurkozijnen van de bovenverdieping. Ruben heeft vervolgens de houtverbindingen gemaakt met de afkortzaag, ze zijn nu klaar om te monteren.
Mooie profielen inclusief verbindingen.
Ondertussen werken de nieuwe Workawayers Simon en Christiane (uit Duitsland) verder aan de bovenverdieping: alle tussenwanden zijn voorzien van latten om tegenaan te stuccen. Ik heb de wanden en vloer voorbereid voor de deuren, het ziet er al heel anders uit! Het grappige is dat elk stukje dat klaar is direct voelt alsof het altijd al zo geweest is. Ofwel het komt door het gebruik van oud hout, of omdat het steeds meer wordt zoals je hebt gedroomd dat het zou worden...


Frans kwam vandaag weer langs. Hij heeft als voormalig meewerkend voorman veel ervaring in de bouw, en zijn kennis en ervaring zijn juist nu bijzonder welkom! De meterkast schijnt tamelijk gedetailleerd uitgevoerd te moeten worden, anders komen de leidingboeren niet aanleggen. Oeps!
En ook voor de dakrand heeft hij een veel beter detail getekend dan ik had bedacht. Binnenkort kunnen we hier ook aan beginnen.

Marleen wil graag een kast op de overloop, maar op die plaats was de vloer te smal. Nu niet meer, ik heb een stukje vloer bijgemaakt.

De voorste balk is erbij gekomen, zodat later de kast rechts tegen de muur kan staan.
De elektriciteit moet nu toch echt aangelegd worden... Volgende week komt Hans voor een plan, en dan kunnen we weer lekker verder bouwen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten