zondag 8 juli 2018

Zonnedouche, watertank en zwembad

Door Peter

Zonnedouche
Een zwarte zak met een paar liter water warmt met dit weer in een paar uur op tot zo'n 40 graden. Dat is lekker genoeg om onder te douchen!

Een paar jaar geleden had een kennis twee metalen steunen van een pashokje over. Toen al dacht ik aan een zonnedouche. Vandaag heb ik er maar eens werk van gemaakt; de beugel hangt nu tegen het oude huis, en de zak aan een haak aan een luik (waardoor de straal meteen een eindje van de muur af hangt). Douchen maar!


Er komt maar een klein straaltje uit, maar heerlijk warm! Tenminste, als je niet te laat gaat douchen. De zak koelt snel af als de zon weg is, dus eigenlijk douchen voor de zon van de zak af is. Of de zak na opwarmen goed geïsoleerd wegleggen.

Het geheel is nog niet helemaal af: een ander douche-scherm dan een deken, iets om je kleren aan op te hangen, zeepbakje? Ach, een schilderij is ook nooit af.

Steef keek er bewonderend naar en vroeg zich toen af: "Maar papa, het oude huis wordt toch een keer gesloopt, waar ga je dan douchen?"

Een zonnedouche is fijn, maar ook een zwembad is lekker met deze warme dagen!

Het is lang genoeg warm (en onweersvrij) weer om het zwembad op te zetten. In een paar dagen was het water warm.

Watertank
Het is warm, maar vooral droog... Een tijd terug kregen we van de buren een oude giertank van 650 liter. Ik heb hem omgebouwd tot watertank. Hij heeft nu een kogelkraan met stuk tuinslang, en mooie klossen eronder zodat de Skidster hem kan oppakken. Zo kan ik in één keer 650 liter water tanken (uit de regenput) en over het terrein rijden.

De jonge aanplant heeft hard water nodig, maar inmiddels hebben ook de 4 jaar oude bomen last van de droogte. Ook ben ik langs de aanplant in onze straat (jonge beuken) geweest, al was het voor een paar bomen al te laat.


Voor het sproeien van bomen en struiken geldt: 1 per week veel water is beter dan elke dag een beetje. Zie hiervoor uitleg op onze oude website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten