donderdag 26 juli 2018

Warmpjes

Door Peter
De meeste huizen van stro staan in zuidelijker landen. Daar kun je maanden achter elkaar bouwen zonder bang te hoeven zijn voor regen. Deze zomer had zo uit Spanje kunnen komen; droog en warm. Heet zelfs. Voor het stuccen fijn, konden we lekker doorwerken zonder bang te hoeven zijn voor regen.


De afgelopen dagen was het ook al ruim boven de 30 graden, maar in het huis viel prima te werken. Vandaag was de voorspelling dat het 37 graden zou worden, en daarom hebben we siësta ingevoerd: een mooi moment om weer wat blogjes te schrijven.

Alex, Jose, Ilse en Steef koelen lekker af.
De hitte was echt intens, zinderend. Het zwembad deed het prima, en in de schaduw was het goed toeven. Ook de dieren hebben het warm:

Zelfs de katten waren te loom om te ruziën
Hier zitten de vier kuikens op het koelste plekje naast het zwembad
Kendet een bietje hebbu zow..?
Even lekker afkoelen met uitzicht op je mooie werk
Zegt genoeg he?
Verplicht puzzeltjes maken in de schaduw. Zwaar leven met deze temperaturen...
Aan het eind van de middag werden we verrast door gerommel en plotselinge regen. Maar helaas voor ons, de echte bui dreef langs (wel mooi onweer gezien) en de natuur hier moest het doen met tien minuten gespetter.

Jeujj...! Regen!!! Al is het dan maar een beetje...
Morgen hebben we nog zo'n dag, en daarna gaat de temperatuur zo'n 10 graden naar beneden (en is het nog steeds warm...;-) ). Hopelijk komt er dan wat meer regen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten