woensdag 20 december 2023

Kweekbakken

Al maanden proberen we op een veiling kweekbakken te kopen voor een acceptabele prijs. Elke 2 weken is er weer een nieuwe lading, en elke keer bieden anderen meer dan wij vinden dat ze waard zijn. 

Maar afgelopen week waren er drie kavels (14 tafels in totaal) die voor een mooi bedrag ons eigendom werden. Er is een prima bezorgservice die de kavels thuis komt bezorgen voor een bedrag waar ik ze niet voor kan halen. En die bezorgservice kwam vandaag langs. 

Alleen... zonder Kooiaap, en de tafels waren te groot om met een palletwagen op de laadklep te zetten. Oftewel: met de hand er af tillen en opstapelen, en dan later met de Skidster achter op het terrein zetten.


Met hulp van buurman Willem en dorpsgenoot Willard konden we de tafels prima uitladen.

Het zijn mooie bakken, al waren ze niet allemaal voorzien van een dubbele bodem (waar we overigens het nut nog niet van inzien, maar het zal niet voor niets gemaakt zijn...)

Willard kwam later terug om samen de bakken naar de punt te vervoeren. Ik had intussen de lepels van de Skidster langer en breder gemaakt en er konden twee bakken tegelijk op.  

Zeven keer rijden dus naar de punt, op een weiland dat al aardig verzadigd was. De Skidster kon er goed overheen, maar toen het 's nachts nog flink ging regenen zag het veld er de volgende dag niet meer uit...

In het voorjaar krijgen ze een plekje om sedum te kweken voor op het dak en vaste planten / ge├źnte bomen voor het voedselbos. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten