vrijdag 19 mei 2023

Eerste keukenkast

De carrouselkast stond al een tijdje uitnodigend op z'n plek, maar moest even aan de kant zodat Mara de muur erboven vlak kon stuken. 

Ik ben ondertussen met de bodemplaat van de eerste keukenkast begonnen. Deze is gemaakt van geschaafde vloerdelen, met bruislijm aan elkaar gelijmd. Ik had mooie stelpootjes gekocht, de plaat was daardoor eenvoudig waterpas te maken.

De zijkanten zijn van palletplanken gemaakt. Deze schaafde ik aan 4 kanten vlak en heb ze met vele lijmtangen redelijk vlak aan elkaar gelijmd. Daarna op maat zagen met de cirkelzaag. De achterplaat van de kast is van nieuw hardboard. 

Er komt ook een ladenblok in, van verschillende panelen. Gelukkig was er een keuken bij waarvan de laden ooit vervangen zijn door moderne keukenladen. Daarvan zijn de paneeltjes makkelijk te vervangen. Hier liggen de 4 verschillende kleuren op de tafel, het eerste paneel zit al aan de lade vast.

Het ladenblok ligt 6graden gedraaid t.o.v. de twee kastdeurtjes. Niet alle zijkanten bleken even netjes haaks/evenwijdig gemonteerd, en ook bleek het ladenblok 6mm smaller uit te vallen dan waar ik rekening mee hield, dus het was even puzzelen. Maar de laden gaan nu keurig soepel open en dicht (met veer!).

Er komt een zwaar aanrachtblad op, dus de bovenkant van het kastje is versterkt met een brede plank.


Omdat er twee spoelbakken in het kastje vallen, zijn de linker twee bovenste paneeltjes 'voor de sier', die zitten vast. De deuren er onder kunnen open. Het begint ergens op te lijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten