woensdag 14 oktober 2020

Schroten schaven met studenten

Een groepje van 4 Franse en Belgische studenten (Eindhoven Design Academy) heeft gevraagd of ze voor hun studie een onderzoek mogen doen bij ons bouw-project. Hoewel we nog steeds niet helemaal begrijpen wat ze precies komen onderzoeken, heeft het iets te maken met de manier waarop wij met het materiaal hout omgaan.
In eerste instantie wilden ze alleen langskomen om te observeren, maar we hebben ze zover gekregen dat de beste observatie "meedoen" is. Dus vandaag hebben we met ze schroten geschaafd voor het plafond van de woonkamer.

De stapel schroten ligt al een jaar of drie in de veranda ruimte in te nemen. In die tijd zijn ze niet schoner geworden.

We vormden een productielijn met verschillende bewerkingen en voorraden er tussen: schoonmaken, slechte stukken wegzagen, schaven en in de keuken van het nieuwe huis opstapelen. In ongeveer 3 uur hebben we de helft van de stapel weggekregen.

Na de herfstvakantie komen ze weer geregeld terug, en doen we de rest ook. Tegen die tijd hoop ik met schuren en oliƫn ver genoeg te zijn om de schroten in het plafond te zetten, dat is ook mooi werk voor ze.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten