donderdag 17 december 2015

Stukje beton aangieten
Peter heeft de betonnen funderingsplaat netjes gemaakt volgens de werktekening. Nu blijkt dat de isolatie van de buitenmuur van de kelder op een verkeerde plek staat getekend. Om dat op te lossen wordt deze muur 10cm dikker, en dat past meer niet op de betonen plaat...

De kelder is volgelopen met regenwater, vandaar dat het hek er overheen ligt. Kippen en kleine kinderen hebben nog geen zwemdiploma. 
Dus... bekistingetje maken, wapening in de bestaande beton boren en vlechten, met de hogedrukspuit de beton schoonmaken, folie er in, beton draaien en vullen maar! Fijn dat we een eigen betonmolen hebben.
En oja, nog even iets heel anders: het is half december en we hebben een broedse kip... Nou ja...!
Ik heb nu een goede methode om de dames kip van ongewenste broedsheid af te helpen: ik sluit de kip een paar dagen op in de ren, zodat ze niet op het nest kan gaan zitten. De eerste dagen zoekt ze dan wel steeds broedplekjes in het koude zand, maar na een dag of 3 houdt ze het dan toch voor gezien. En omdat het kippenhok gewoon open kan blijven, kunnen de andere kippen toch hun ei kwijt. Prima oplossing!

En maar blijven broeden, zelfs zonder dat er eitjes onder liggen.
Tja, dat krijg je met die kleine kippenhersentjes -)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten