dinsdag 23 mei 2017

Marleen gaat werken op DOE

Door Marleen
Ik ben vandaag aangenomen op de school van Daaf, DOE040! Vanaf de zomer zal ik 2 dagen per week de kinderboerderij (die vanaf september bij de school komt) bemannen.

DOE040 (of kortweg DOE) is een democratisch school, een school waarin de kinderen zelf verantwoordelijk zijn voor hun leerweg. Het verschil met een reguliere school is zo groot, dat niet eenvoudig uit te leggen is hoe (en waarom) het werkt. Anemoon Langenhoff heeft een mooi artikel geschreven over de school, de filosofie en de praktijk. Dit artikel geeft een goed beeld van leren in vrijheid, maar met verantwoordelijkheid.

Op dit moment zit alleen Daaf op deze school: na de zomervakantie gaan Emke en Steef ook. Zij zijn te jong om zelf met het openbaar vervoer te reizen (wat Daaf nu wel doet), dus het boerderijwerk zal meteen schooltransport worden.

De komende maanden ga ik wat voorbereidingen doen. Ik ga een nieuwe kring oprichten (de school functioneert in kringen), waarin iedereen (leerlingen, ouders en andere medewerkers) mag aansluiten die mee wil denken/werken op de boerderij. Daarnaast zijn er vrijwilligers uit de buurt die graag willen dat de kinderboerderij open blijft: ook dat moet in goede banen geleid worden.

DOE040 is een fantastische school, leerzaam voor iedereen die er betrokken is. Ik heb er ontzettend veel zin in!

Foto's van september 2017:



 


3 opmerkingen:

  1. Wat een goed nieuws, Marleen; gefeliciteerd met je nieuwe baan bij DOE040!!
    Veel succes en ook veel plezier met je werk en met de voorbereidingen daarvoor!
    Flip en Agnes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank jullie wel! Ik ben er ook heel blij blij mee :-)

    BeantwoordenVerwijderen