dinsdag 23 mei 2017

Leem gehaald

Door Peter
Een tijdje terug beviel onze poes Mika van 3 dode kittens. Nu zul je denken: Wat hebben die katjes te maken met leem halen..? Nou, das een mooi verhaal.
Marleen regelde via het asiel twee moederloze kittens, en bood (per mail) het gezin waar deze kittens vandaan kwamen aan om langs te komen als de kittens wat groter waren. Zij vonden via ons email-adres uit dat wij een eco-huis aan het bouwen zijn en vroegen terloops of we nog klei nodig hadden. Want vader werkt "in de klei". Wat een toeval! Hij blijkt bij een bedrijf te werken dat in klei/leem handelt. Ik had al wel contact gehad met dit bedrijf, maar ze konden toen eigenlijk niets voor me doen.

Om een lang verhaal kort te maken; deze week was dat bedrijf in de buurt van Boxmeer bezig met een leemsoort die voor ons heel geschikt is: als ik wilde mocht ik een vrachtwagen gratis leem komen halen! Vanmorgen vroeg met loonwerker Van Rijbroek naar deze leemput gereden, en nu ligt er 7m3 leem in de wei.

Superblij!

Diezelfde middag ben ik naar Leende gereden om een bouwlift op te halen.


Eh, dat is nog niet helemaal gelukt: hij staat nu in Son, zonder wielen...  Morgen verder!

4 opmerkingen:

 1. N.a.v. de herhalingsuitzending van Nederland Verbouwt ben ik jullie blog gaan lezen. Vanaf het prille begin tot nu. Wat een avontuur, wat een mooie manier van leven en tot nu toe mooi resultaat. Heel veel succes de komende dagen met het hoge dak! Ik blijf volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Tien! Leuk dat je ons blog gevonden hebt n.a.v. de uitzending. Je hebt er vast heel wat leeswerk gehad! Dank je voor de complimenten. Wij zijn ook erg blij met ons leven zo. En als je het dan eens van iemand anders hoort, is sta je er weer even extra bij stil!
   Groetjes, Marleen

   Verwijderen
 2. Wat een toeval! Leuk zeg!
  Maareh, in Leende een lift opgehaald, tot Son gekomen en niet verder? Waren de wielen eronderuit gevallen ofzo? Dit vergt meer uitleg...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Gijs!
   Hier staat de hele uitleg:
   http://onsecohuis.blogspot.nl/2017/05/de-bouwlift.html
   Een heel verhaal...
   Liefs,
   Marleen

   Verwijderen