vrijdag 26 mei 2017

Nog meer stro in het hoge dak

Door Peter
De dag begon al best warm, en ik stond er alleen voor. Alle voorbereidingen waren klaar, dus ik kon direct beginnen met strobalen inlemen, naar boven brengen en plaatsen. Gelukkig kwam aan het eind van de ochtend Erik nog even meehelpen, waarmee het werk meer dan 2x zo snel ging.

Met een glijbaantje komen de balen uit het oude huis. We brengen de balen naar de lift, waar één kant met leem ingesmeerd wordt. Als dat klaar is, gaat de baal naar boven om hem op z'n plek te leggen.


Hoewel de zon flink brandt, is er wel wind. Niet dat die heel koud is, maar daardoor is het best uit te houden op het dak. Tussen 13:00 en 14:30 houden we een lange pauze, om de heetste zon te ontlopen. 


Ook de kinderen zijn rond het middaguur binnen. Pas als de zon wat lager staat mogen ze weer het zwembad in. En ik het dak op... 


Voor morgen is er weer een hete dag voorspeld. De regen erna is nog onduidelijk: volgens sommige websites gaat het 's nachts al regenen, volgens andere sites pas zondagmiddag. We gaan proberen morgenochtend de leem op de balen te smeren, zodat die de hele dag kan drogen. Daarna damp-open folie er overheen, en dan zijn de balen genoeg beschermd tegen een buitje. De platen komen dan volgende week wel...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten