zaterdag 27 mei 2017

Hete dag en gebroken nacht

De strobalen die gisteren op het dak zijn gelegd, hebben we vandaag met leem ingesmeerd. Omdat het een erg warme dag zou gaan worden (33 graden, een landelijk dagrecord sinds begin van de metingen!) begonnen we vroeg. Om 7:00 bij de houthandel om latten te halen voor op de balken: de strobalen worden dikker bij het plaatsen. Met die latten worden de balken opgehoogd, en komt de folie toch op de goede hoogte.

Met de bouwlift steeds een aantal emmers leem naar boven, dat gaat echt heel fijn!


Terwijl Peter de leem verzorgt (van de berg scheppen, water er bij, mengen, emmers vullen, naar boven brengen en bij Marleen neerzetten) was Marleen non-stop aan het smeren. Ook Daaf kwam even helpen. Beiden goed tegen de felle zon beschermd. Hoewel het warm was, was er op het dak een lekker windje.


De leem droogde snel. Een gedeelte was dezelfde avond al droog!

De voorspellingen voor deze nacht waren verschillend: 1 site gaf lichte regen aan, anderen meldden expliciet droog. We gingen gerust slapen.

Om 3:30 werd Peter wakker en hoorde grommel in de verte. Buienradar liet zien dat er een smalle band regen vlak langs Wijbosch trok.


Echt heeeel vlak langs... Het leek goed te gaan, dus geen zeil geregeld. Wel alle spullen droog gelegd, en het gat in het dak van het oude huis dichtgemaakt. Uiteindelijk kwam er toch nog wat regen, maar niet genoeg om de  droge leemlaag te laten uitspoelen. Phieuw! Nog even lekker slapen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten