woensdag 17 mei 2017

EPDM op het dak

Door Peter
Vandaag is het de laatste mooie dag (30 graden!), morgen komt er weer veel regen. Het dak mag echt niet nat worden, dus moet de EPDM-folie vandaag echt afkomen! De afgelopen dagen heb ik hard gewerkt om het dak EPDM-klaar te maken. EPDM is een rubberfolie, dat sterk, taai en heel waterdicht is. Het wordt in vijvers gebruikt, maar ook op daken. Vooral handig als je -zoals wij- een groendak (met planten dus) gaat maken.

De houten platen liggen op het dak, alle grotere kieren zijn opgevuld, de randen van de platen gladgeschuurd. Ook is er nu een houten rand langs de hoofdmuur voor de afwerking. De folie is er, de lijm helaas nog niet...

Vandaag kwamen Bart en Nol helpen om de folie vast te zetten. De lijm zou na 14:00 komen, op het heetst van de dag dus! (...mompelt iets van "als het niet gaat zoals het moet"...) Om 14:30 kwam het gele busje voorrijden en konden we beginnen. Eerst een proefstukje gemaakt, nog even gebeld met de leverancier of het echt wel kan met deze hitte (geen probleem volgens hem) en gaan met die banaan.

Bakkend in de zon, maar mooi werd het wel!
Ik goot de lijm op de platen, Bart rolde het uit, en Nol legde de folie er overheen. Een mooie werkvolgorde en, ondanks de hitte, ging het snel en goed.
 
KLAAR..!!! Das wel een feestje waard!
Aan het eind van de dag lag het dak er strak bij. Laat vannacht de regen maar komen!
EPDM is heel duurzaam, dat wil zeggen dat het lang mee gaat. Maar echt biologisch / ecologisch is het niet, getuige het etiket op het blik lijm. In dat opzicht waren pannen of een rieten dak beter geweest...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten