maandag 29 mei 2017

Folie over de balen

Vandaag kwam Ruben meehelpen. Hij was gisteravond al aangekomen, dus we konden op deze hete dag opnieuw vroeg beginnen. Donkere wolken in het zuiden en zuid-oosten: zou het droog blijven?

Terwijl we de ontwikkeling van de bui in de gaten hielden, bekeken we hoe droog de stro was gebleven na de regen van vannacht. Het zag er goed uit.


Via het veranda-dak gaan de strobalen naar boven. Ruben (boven op het dak) zit met een gordel en touwen vast, want het dak waar hij op staat is schuin en nauwelijks te belopen. Lastig werk!

De balen boven de keuken stonden op het programma; lastige hoekjes. Hiervoor moesten we een aantal balen in twee├źn splitsen. Ik was vergeten hoeveel werk dat was. Voor de muren (waar ook veel balen op lengte gemaakt moeten worden) zal ik zeker een mal moeten maken.Ook deze balen zitten boven en beneden in de leem. De skidster doet goed werk door de badkuipen met droge leem via de regenton naar de bouwlift te brengen. Want er is veel leem nodig...


Rond het avondeten kon een groot deel van het dak beschemd worden met damp-open (maar waterdichte) folie. Nu mag het gaan regenen! (Maar dat gaat het niet doen :-) )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten