zaterdag 21 juli 2018

Dieren update

Door Marleen
Nieuwe kat
Eindelijk is de kitten die we uitzocht hadden groot genoeg om bij z'n moeder weg te gaan en bij ons te komen wonen. We laten Moesje en de nieuwe kat (die we Tapman hebben genoemd) langzaam aan elkaar wennen volgens een heel schema. Steeds een beetje dichter bij elkaar, met genoeg afleiding. Moesje is niet bepaald blij met de nieuweling. Ze gromt en blaast tegen hem. Maar hier eten ze toch eventjes naast elkaar een bakje lekker voer, zonder elkaar in de haren te vliegen. Hopelijk gaan ze elkaar ook nog een keertje leuk vinden.


Tapman is als eerste dikke vriendjes geworden met Alex. Hij slaapt het liefste bij haar op schoot.
Kippen
De witte moederkip heeft het maar druk met haar grote gezin. Ze scharrelen lekker de tuin door. het is zo'n vrolijk gezicht, al die verschillende kleuren kipjes. Dat is grappig van dit ras (Zweedse bloemenkip): iedere kip is anders; 2, 3 of 4 kleuren, met of zonder kuif, met of zonder bevederde poten. Schijnen zowel goed te leggen als goede vleeskippen te zijn. Prima kipjes voor ons dus!


De drie kuikens die we binnen hebben grootgebracht, zijn nog steeds gezellig tam.
Zitten graag op schoot en vinden kroelen en aaien heerlijk!
Cavia opvang
Emke heeft weer een cavia waar ze een paar weken voor mag zorgen. Met haar bedrijfje Cavia Opvang Schijndel verdient ze zo wat extra bij.



Kleine poesjes
Iida (collega van de democratische school) had haar vakantie al geboekt (naar haar vaderland Finland) toen bleek dat in die periode haar kat zou bevallen. Jammer voor haar, maar leuk voor onze kinderen: de poes mag nu hier bevallen.

Een paar dagen voor de bevalling: lekker luieren en de kippen in de gaten houden die daar lopen te scharrelen.
We hadden de kasten-kamer helemaal poes-klaar gemaakt. Maar op maandagochtend sneakte ze langs mij heen de kamer uit, en schoot onder ons grote bed. Een paar minuten later werd het eerste kleintje geboren. Hoe mikt ze het uit!
Daar zijn de eerste babypoesjes
Inmiddels ligt ze met drie gezonde kittens weer terug in de kastenkamer. Ze maken het allemaal goed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten