woensdag 11 juli 2018

Alex, brievenbus en waterslagen

Even een blogje over wat er de afgelopen dagen allemaal op het terrein gebeurd is.

Alex is nu een aantal dagen hier. Ze is een fijne hulp! Ze werkt secuur en hard aan het huis, en in de tijd dat ze niet aan het bouwen is, speelt ze ook vaak met de kinderen. Vooral Steef is helemaal weg van haar; Alex speelt namelijk ook Minecraft. Zo heeft Steef al zijn Minecraft-knuffels aan Alex laten zien. En ze heeft meteen een los pootje vastgenaaid.


Steef vouwt vaak vliegtuigjes. Alex vroeg of Steef ook al eens "Origami" heeft gedaan. Nou, daar had Steef wel zin in! Samen zoeken ze figuurtjes uit op haar telefoon en gaan ze ze vervolgens vouwen. Steef begint zowaar met Engelse woorden te spelen!


De postbode kwam laatst post persoonlijk afgeven. Want ze kon niet meer door het onkruid heen naar de brievenbus van het oude huis. Beschaamd heb ik alle onkruid weggemaaid (en meteen de heg geschoren), en een brievenbus geregeld (via Marktplaats, voor een fles wijn). Met wat restjes spuit-verf het oude huisnummer er af en het nieuwe er op: heel duidelijk maar een beetje spooky is het wel...


Bij het ingraven van de paal van deze brievenbus bleek de bovenste 25cm grond poeder-droog. Er mag echt wel wat regen vallen!

Iida (van de democratische school) had haar vakantie al geboekt (naar haar vaderland Finland) toen bleek dat in die periode haar kat zou bevallen. Pech voor haar, leuk voor de kinderen: de poes is nu hier.
We hadden de kasten-kamer helemaal poes-klaar gemaakt. Maar op maandagochtend sneakte ze langs Marleen heen, en schoot onder ons grote bed. Een paar minuten later werd het eerste kleintje geboren. Hoe mikt ze het uit!


Inmiddels ligt ze met drie gezonde kittens weer terug in de kastenkamer. Ze maken het allemaal goed!

Het is gelukt om een manier te vinden om de waterslagen te maken. De planken waren net niet breed genoeg om goed buiten de stuc uit te steken, maar met een vullatje aan de kozijnkant steken ze nu voldoende uit. Ik heb ze op lengte gezaagd, morgen een druiprandje er in en een schuine achterkant. Dan kunnen ze geschuurd en in de olie gezet om ze erna te monteren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten