dinsdag 3 juli 2018

Eerste dakaansluiting

Met pallethout en heidemat maak ik hier een eerste aansluiting tussen de muur en het dak. Eerst aan de binnenkant, zodat deze gestucced en wel kan drogen. Als het hard is, dan kan ik de isolatie aanbrengen (stro, wol en houtvezel heb ik nog veel liggen) waarna de buitenkant dezelfde behandeling krijgt.

Van binnenuit gezien

Van buitenaf gezien.

Voor het zagen van de waterslagen (de plank onder de kozijnen aan de buitenkant) heb ik meer ruimte nodig dan in het oude huis past. Daarom moet de zaag naar buiten, en daarvoor moet even de achterdeur weg. Anders kan 'ie er niet uit...


Het is warm, maar vooral droog. De jonge aanplant verdient aandacht, maar inmiddels hebben ook de 4 jaar oude bomen last van de droogte. De oude giertank die ik van buurman heb gekregen staat inmiddels op pallet-voeten en heeft een waterslang-uitgang (met kogelkraan). Zo kan ik in 1x 650liter water tanken en over het terrein rijden. Ook de aanplant in de straat (jonge beuken) ben ik langs geweest, al was het voor een paar bomen al te laat.


Voor het sproeien van bomen en struiken geldt: 1 per week veel water is beter dan elke dag een beetje. Zie hiervoor uitleg op onze oude website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten