donderdag 2 augustus 2018

Werkdag

Het is vakantie. Voor de kinderen tenminste, zij kunnen deze weken niet naar school. Voor ons niet, er moet aan het huis "gewerkt" worden. Niet dat dat als werken voelt, maar ook niet als vakantie. Gewoon, leven!

Op dit moment zijn Alex en Ilse hier. We ontbijten om 8 uur: niet te vroeg, niet te laat. Om 9 uur, na een gezellig en rustig ontbijt, beginnen we. Bij de Workawayers proberen we dat ze hun neus achterna gaan: dat ze gaan doen waar ze het meest blij van worden. Meestal is dat iets aan het huis, maar soms wordt opeens de keuken aangepakt, of wordt er gekookt...


De "koffie"-pauze (meestal drinkt niemand koffie...) is in de schaduw van het nieuwe huis. Want in de zon is het veel te warm. Leuke, inspirerende gesprekken vaak: veel Workawayers hebben al op veel interessante plekken gewerkt.

We lunchen laat: na 13:00. Als het heel warm is dan gaan we 's middags niet meer werken en doen we 's avonds misschien nog wat. Maar anders werken we tot ca. 4 uur 's middags door en is het voor de gasten mooi geweest.

De kinderen vinden al die mensen reuze interessant, en gaan vaak met ze spelen. Soms met handen en voeten, maar al snel met veel Engelse woorden. Zeker Daaf blijkt zich heel goed verstaanbaar te kunnen maken.Gelukkig kunnen veel Workawayers ook koken: meestal maken we in wisselende samenstelling een maaltje. Deze dagen kookt Ilse vaak: we zullen haar en de maaltijden wel missen volgende week!
In het weekend zijn de gasten "vrij" en trekken ze er vaak samen op uit. En tussendoor spelen ze ook nog met de kinderen. Wat een geweldige uitvinding, een website om mensen en plaatsen aan elkaar te koppelen!


Zie onze plek op workaway.info.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten