maandag 21 mei 2018

Tussendoor...

  • Op een mooie Pinksterdag... even wat andere dingen doen dan aan het huis werken. Steef helpt mee om met het glijbaantje een bigbag stro te vullen. Hoewel niet alle stro in de zak belandt...


  • Het weitje achter de units is gemaaid met de balkmaaier. Na de renovatie van de messen doet die het super. De notenboompjes die er stonden, waren wel erg ver door onkruid overgroeid. Ze beginnen eindelijk te groeien, ik heb ze met bamboe een beetje de weg naar de hemel gewezen.


De notenbomen had ik met gaas beschermd tegen konijnen-vraat. Daar zijn ze inmiddels genoeg bovenuit gegroeid, dus het gaas kon weg. Helaas zat er een nestje verstopt in het gaas. Met drie piepkleine eitjes...Sorry vogeltje!


  • Ik heb het fietsenhok (EmtĂ© winkelwagentjes-afdak) leeggehaald zodat Marleen dat als kas kan gebruiken. De vlas-isolatiematten die er lagen, heb ik naar de woonkamer van het nieuwe huis gebracht. Er bleek een hommel-nest tussen te zitten, kwam ik een dag later achter... Hopen dat deze diertjes wennen aan hun nieuwe plek.


  • De vlier is aan het bloeien: tijd voor cider! Maar... de gistflessen waren nog vol van de ciders van vorig jaar, omdat we nog geen tijd, zin en vooral spullen hadden om te bottelen. Inmiddels hebben we een hevel, dus toch maar aan begonnen! De eerste fles was inmiddels bedorven, maar de andere twee waren best goed gelukt. 16 flesjes gevuld. En 15 liter vlier-cider in de maak.

Zoals een kennis ooit eens met pretoogjes zei: "Weet je, Peter, een bloemkool, krop sla, ach... Maar zodra je gaat gisten, dan wordt het pas echt interessant!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten