maandag 7 mei 2018

Strobalen op de eerste verdieping

Het is alweer een paar dagen mooi, warm weer. Daardoor kan er weer met leem gesmeerd worden: er zaten nog vele onbedekte balen in de muren van de keuken en bijkeuken.


De leem is best zwaar, en je hebt ook nog eens veel nodig. Voor de tweede rij balen kan de Skidster de bak met leem mooi op hoogte houden. Het smeren is best zwaar werk, maar leuk om te doen. De muren worden er echt "muur" van.

De zon is in deze tijd van het jaar al best fel. Helemaal niet erg voor even, maar ik werk nu graag in de schaduw. Dus ik begin aan de westkant, en in de middag de noord/oostkant. En de veranda geeft ook lekker schaduw!

Afgelopen donderdag is Ismael uit Amerika aangekomen. Hij heeft nog wat moeite met de Europese tijdzone, en helpt op doordeweekse dagen een paar uur per dag mee. Zondag kwam Ruben helpen, hij was in de buurt voor de "Lekker Belangrijk Boomklimwedstrijden". Werken met hem is puur plezier: we kletsen een eind weg en ondertussen vliegen de balen door goede samenwerking de muren in.


Het wordt nog een paar dagen mooi weer, dus nog snel veel leem smeren. Wat schiet het lekker op! (En wat moet er nog veel gebeuren :-) )Geen opmerkingen:

Een reactie posten