vrijdag 25 mei 2018

Nieuwe hulp

Gisteren kwam Anouk bij ons aan om een weekje mee te werken aan de bouw. Ook zij is via www.workaway.info bij ons terecht gekomen. Het is heel gezellig met haar, en ze is een fijne, enthousiaste hulp!

Het is warm voor de tijd van het jaar. We werken met de zon mee, dat wil zeggen dat we verkassen op het moment dat het te warm wordt. Dus eerst een paar strobalen op de hoofdwand plaatsen, dan aan de westkant banen vullen met losse stro en later op de middag aan de noordkant verder. Zo blijft het leuk!


Tussen de middag kwamen Willem en Jessy langs, de imkers van de twee bijenkasten die hier op het terrein staan. Er was van de week een zwerm vertrokken (helaas niet meer terug gevonden), dus de kasten moesten even nagekeken worden. Veel honing, en nog steeds genoeg bijen in de kast.

We zijn begonnen met het vullen van de hoeken van de muren. Daar past geen strobaal tussen, dus die vullen we met losse stro. Dat maakt het huis een heel stuk meer "af".


Nog een paar banen en dan zitten in de hoofdwand alle strobalen. Er zijn nog twee banen open, daar komen de schoorstenen van de kachel en van het houtfornuis.

De komende dagen gaan we verder met de strobalen van de benedenverdieping, en het vullen van de hoeken. En dan komt het afwerken: de aansluiting tussen de muur en het dak. Het blijft nog mooi weer, dus we schieten lekker op.

1 opmerking:

  1. Wow! Wat een mooi huis is dat aan het worden! Vooral de laatste foto, indrukwekkend. Complimenten en jullie doorzettingsvermogen.

    BeantwoordenVerwijderen