donderdag 31 mei 2018

Anouk en Miquel

Deze week zijn we weer lekker opgeschoten. Samen met Anouk hebben we een groot deel van de strobalen van de benedenverdieping aan de binnenkant geleemd. Het was heet en zonnig (weer twee dagrecords deze maand, en een overtuigend record maandgemiddelde...) dus het was geen straf om binnen te werken.

Keuken in wording

Peter had met een plastic flesje water laten zien dat leem-water 2x zo zwaar is als gewoon water. Dus als je in zo'n leembad gaat, dat je dan blijft drijven. Dat wilden Steef en Emke wel proberen!

leembad

Maar het water was te koud om echt te gaan drijven. Voor in de zomer!

Behalve alle vlierbloesem-dranken (siroop, wijn en "champagne") was het ook tijd om de kamille te oogsten. Hier ons bloemenmeisje met de helft van de oogst.

Bloemenmeisje Anouk

Bloemenjongetje Peter (geen foto ;-) ) heeft ze in bosjes aan strobalen-touw geknoopt.


Woensdagochtend ging Anouk weer huiswaarts (haar telefoon ging gelukkig ook nog mee). We hebben een heel fijne tijd met haar gehad, ze draaide moeiteloos mee met ons gezinnetje. En ondertussen werkte ze veel en hard mee. We misten haar al meteen!

Dinsdagavond kwam Miquel (Brazilie) aan. We hebben woensdag verder geleemd, en de dag erna 8 strobalen geplaatst. Dat ging heel lekker samen: ook Miquel is een fijne hulp.


Maar helaas niet voor lang! Zijn plan was om een paar weken hier te blijven en ondertussen op zoek te gaan naar een baan. Hij kreeg al voor hij in Nederland aan kwam een aanbod om bij ASML te komen werken (via vrienden die daar al zitten), en gaat zich bij hen thuis (in Eindhoven) voorbereiden op de sollicitatie-procedure. Hij vond het echt heel vervelend om ons zo snel al te verlaten, maar hij wilde zich zo goed mogelijk op deze baan voorbereiden.


De kans is aanwezig dat hij over een paar werken, als de sollicitatie achter de rug is, toch weer hier komt helpen. Dat zullen we dan maar hopen.

Curzio, die in augustus zou komen, heeft zich intussen afgemeld. Vrijwilligers zijn lastig om op (en dus ook mee) te bouwen... We zoeken rustig verder. Overigens is het wel lekker dat we nu even geen werkers hier hebben; het was erg druk de afgelopen tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten