dinsdag 20 juni 2017

Katten update

Door Marleen
De kleine kittens worden groot! Wat zijn het toch een schatjes... We hebben dus 2 nestjes: de 3 kittens van Spinnie, en de 2 kittens van Mika.

De moeders hebben hun nestjes de eerste weken (zo als het hoort) verstopt in de klerenkasten, achter het bureau, ergens in een doos en onder Daaf z'n bed. Toen de kittens groter werden, kropen ze zelf uit het nest en gingen ze steeds verder de wereld verkennen. Totdat ze uit zichzelf naar de woonkamer liepen, en het daar wel gezellig vonden. We verplaatsten hun mandjes naar de woonkamer, en daar waren ze tot vandaag. Wat een gezellige boel was dat! Waar je ook keek, overal waren kittens. Je moest echt uitkijken dat je niet per ongeluk op eentje ging staan. En maar spelen-spelen-spelen, echt ALLES is leuk! Het was helemaal grappig dat beide moeders al gauw alle 5 de kittens gingen voeden. Kattenmoeders zijn blijkbaar niet zo kritisch. Het is nu dus een samengesteld gezin geworden. Best handig, want de moeders wisselen elkaar steeds mooi af. Zo kan er altijd eentje de hort op, en de andere oppassen :-)

Mika met "haar" 5 kittens
En ze hebben ook een leuke band opgebouwd met de 2 kuikentjes. Eén was door de moeder verstoten, en die heb ik samen met een ander kuiken naar binnen gehaald. Inmiddels lopen die 2 ook buiten, maar ze zijn vaak samen met de kittens geweest. Geen probleem! Ook de moederpoezen zijn lief voor de kuikentjes. Als het maar donzig is en piept. Dan doet hun instinct de rest!

5 kittens en een kuiken. En een heel gelukkige Emke!

De kittens beginnen nu ook brokjes te eten, en worden zindelijk. Hoewel... Het begon toch steeds erger te stinken in de woonkamer, en toen de stank bleef nadat ik het vloerkleed naar buiten had gegooid, ging ik toch maar eens op onderzoek uit. En wat bleek: ze hadden een alternatief gevonden voor de kattenbak, namelijk onder het tafeltje tussen de twee banken. Getverdegetver... De kattenpis was al helemaal in de houten tafelpoten getrokken, en in de isolatieplaten onder het zeil. Dus de banken van de muur getrokken en aan het werk dan maar. Het schoonmaken van die troep was vast het meest smerige klusje aller tijden. Nou ja, dat kan je ook maar weer gehad hebben...
Ik was blij met mijn nieuwe stoomreiniger. Die deed het goed! Ik legde plastic en een laag kranten op de vloer, en zette er een kattenbak neer, in de hoop dat ze die voortaan zouden kiezen. Tafel en banken konden weer terug op hun plaats. Maar een dag later lagen er overal rondom de bak nieuwe plasjes, en het begon alweer te stinken. Toen was het voor mij duidelijk: ERUIT met die leuke lieve schattebolletjes! Vandaag heb ik de keuken van het oude huis opgeruimd, en alle katten incl. mandjes, speelgoed, kattenbakken, eet- en drinkbakjes daar neer gezet. Kinderen verdrietig, en (ik geef toe) het is nu wel wat saai, maar mijn huis is geen kattenbak. Vanaf nu is het weer verboden terrein voor katten in ons huis. Zoals het altijd was. Heerlijk..!

Half juli zijn de kittens 10 weken, en mogen ze naar een nieuwe eigenaar. Wie wil er zo'n leuk klein schattig pluizebolletje...? Ze zijn heel tam en gewend aan kinderen en kuikens. Enneh... tegen die tijd zijn ze vast wel zindelijk!

Abeltje (poesje)

Boefje (poesje)

Maja (poesje, voor haar is al een geïnteresseerde)

Milo (katertje)

Moesje (poesje)
Mocht je interesse hebben zo'n leuk poesje, dan kan je ons mailen via het adres op onze website. Bellen kan natuurlijk ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten