zondag 25 juni 2017

Dakplaten op het hoge dak

Afgelopen week was het bloedheet in onze regio. Tot een uur of 11 in de ochtend ging het nog wel, maar daarna was het echt te warm om op het dak te werken. Na het avondeten was het ook prima, maar alles bij elkaar bleven er maar weinig effectieve uren over. Wel (binnen!) de administratie bijgewerkt.

Na het plaatsen van de strobalen was het tijd om ze met leem in te smeren, te laten drogen en dampopen folie er overheen te leggen. Dat was klaar voor het onweer van donderdagavond; geen natte stro gelukkig.

Het leggen van de OSB-platen op zo'n schuin stuk valt niet mee. Benthuis wilde zaterdag langskomen met twee vrienden (die bouwplannen hebben en inspiratie zochten), ook om te helpen. Met ons viertjes hebben we alle platen op het dak gekregen. Dat was in mijn eentje zeker niet zo snel gegaan! Een drukke maar gezellige dag!

Morgen werk ik eerst de platen verder af (gaten vullen, schuren en fresen randen) en dan kunnen Marleen en ik de laatste EPDM op het dak lijmen. Dinsdagavond staat er weer regen op stapel, maar dan is het dak zeker droog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten