dinsdag 27 juni 2017

Twee lappen EPDM

Door Peter
Het afwerken van de dakplaten (gisteren) was best wat werk; je klimt wat af over dat schuine vlak! Maar aan het eind van de dag was het klaar: laatste schroeven vastgedraaid, een aantal naden opgevuld, hele vlak geschuurd, randen gefreesd, met de bladblazer schoon geblazen. Tijd voor het eerste stuk EPDM.

Nou, dat viel tegen... Het dak loopt zo schuin, dat de lap EPDM echt niet bleef liggen. Na verschillende pogingen bleek het vastschroeven van een balk (waar de folie tegenaan kan rusten) het best te werken. Maar toen was het al bijna donker...

Vanmorgen met Marleen met lijmen begonnen. Volgens Buienradar was de regen al heel dichtbij, Marleen moest om 12:00 richting DOE040, en door de staking van de basisschool-leraren konden we pas een uur later beginnen. Hmm, niet fijn, deze "haast".

Het eerste vlak lag er snel op. De balk deed het uitstekend! Het tweede vlak, aan de westkant van het huis, kon niet met de balk-truc gelijmd worden. Daarvoor hebben we de folie van twee kanten opgerold, en de rol precies op de goede plek neergelegd. Dat ging best aardig, zij het dat de lap toch iets scheef ligt (en daardoor de overlap aan een uiteinde wat klein is geworden.). Mooi op tijd klaar.

De ene kant van het rolletje uitgerold, nu de andere kant lijmen en uitrollen
Nadat Marleen naar DOE ging, heb ik nog een losse flap gelijmd, en de rest van het dak (tijdelijk) afgewerkt: overtollige randen afsnijden en de randen vastnieten tegen opwaaien. Over een tijdje wordt het dak echt afgewerkt met een opstaande rand met boeiboord.

Randen (tijdelijk) vastgezet
Nog een tijdelijk dakgootje onder de folie geschoven om het laatste stuk dak te sparen, en er een zeiltje over gelegd: laat de regen maar komen!tijdelijk dakgootje onder de folie, boven het blauwe zeil


Geen opmerkingen:

Een reactie posten