zondag 18 juni 2017

Laatste dak-strobalen

Vandaag heb ik de laatste strobalen in het dak gelegd. Het was warm, heel zonnig, zwaar werk. Het dak loopt er behoorlijk schuin, waardoor het ook lastig is om stevig te staan, zelfs met touwtechnieken.

Erik kwam halverwege de middag, toen schoot het wel lekker op. Deze keer heb ik de strobalen van te voren goed op lengte bij elkaar gezocht. Dat maakt het leggen een stuk makkelijker; een te korte baal ligt los, een te lange baal past niet tussen de balken...

Helemaal onderaan komen er een paar strobalen dwars. Om te voorkomen dat deze naar beneden glijden, heb ik ze met de potkrik omhoog gedrukt, en vastgeschroefd met een plankje. 


Er komen twee ramen in het dak. Daarom zijn er uitsparingen gemaakt. Te zijner tijd gaan we die ramen er een keer inzetten.


Morgen vind ik het te warm om op het dak te werken; bakkende zon bij temperaturen boven de 30 graden. Morgenavond nog wat leem smeren, dan kan dat overmorgen overdag lekker drogen. De eerste regen komt pas na het weekend, dus er is nog alle tijd. Wat een verschil met de andere keren dat er stro op het dak gelegd werd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten