zaterdag 10 juni 2017

Excursie Strobouw Nederland

De afgelopen dagen hebben we flink opgeruimd (wat heel hard nodig was...!) omdat vandaag een excursie van Vereniging Strobouw Nederland bij ons langs kwam. Wij waren de eerste van drie locaties die vandaag bezocht werden.

Koffie en thee werd prima verzorgd door de vereniging.
Bijna 20 deelnemers, heel divers en erg geïnteresseerd, luisterden naar ons verhaal. We hadden het voornamelijk toegespitst op de bouw, maar wel de relevante achtergrond er bij.

We zaten gezellig rond de vuurplaats, voor de eerste uitleg. Daarna hebben we de benedenverdieping van het huis doorgelopen en een aantal details van de strobouw bekeken en besproken.


Lunchen aan de (geleende) tafels van de buren met de (gekregen) Chinese stoelen van de buren (waar zouden we zijn zonder onze buren!), en door naar de volgende locatie: John.

Hoewel geen strohuis toch raakvlakken met stro (leichtleem in de muren) maar vooral veel aspecten van het in grote mate zelfvoorzienend leven. Zijn voedselbos raakt steeds dichter begroeid, zijn fietsen steeds mooier, zijn zeisen steeds verder gebalanceerd...

Daarna naar Well, naar het theehuis van Sonja. Een heel leuk, mooi strohuis, mooi afgewerkt. Hoewel de lemen vloer niet optimaal is aangelegd was dat (na 7 jaar) nog steeds een mooie vloer. Een mogelijkheid voor de woonkamer om eens serieus te onderzoeken.

Op het zonnige terras gezellig na-genieten van deze inspirerende, fijne dag!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten