donderdag 19 oktober 2023

Water en riool aangesloten

Ruben kwam een paar dagen langs om met van alles te helpen. Toen ter sprake kwam dat het toch wel fijn is om een tijdelijke aansluiting te maken van water en riool, bood hij aan om een dagje te graven. 

Eerst met de Skidster de bovenlaag (snippers) aan de kant scheppen. Toen werd het zaak de waterleiding te vinden, en de mantelbuis om in de meterkast te komen. Vooral die laatste zat erg diep, net iets boven het grondwater.

Gelukkig hadden we deze plekken snel gevonden en kon Ruben de sleuf graven terwijl ik alle boodschappen ging doen: PVC 110mm voor het riool, Tyleen 20mm voor het water.

De tyleen lag er snel in. De aansluiting in de meterkast lekte de eerste keer nog, maar na een flinke hoeveelheid tape werd ook deze aansluiting waterdicht.

Ruben begon onverschrokken met de riolering. We hadden het boodschappenlijstje goed opgesteld en aan het eind van de dag lag alles er in.

Nog even een fotootje voor de gleuf weer dicht ging!

Het begon licht te regenen, maar niet hard genoeg om ons er van te weerhouden de gleuven weer te vullen, met de Skidster aan te rijden en de snippers terug te strooien. Heel veel gebeurd, alleen ziet alles er uit alsof er niets is gebeurd... 

Daaf vond maar dat het stonk, en hij had gelijk. Nu het huis op het riool is aangesloten, kwam deze onprettige lucht uit alle niet-afgesloten aansluitingen. Maar die zijn nu ook dicht!

De komende weken zullen er dus allerlei kranen en afvoeren aangesloten worden, en ook de WC krijgt prioriteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten