vrijdag 13 oktober 2023

Eerste mal voor het aanrecht

Met de aankoop van wat betonplex (via Marktplaats en lekker in de buurt) heb ik een begin gemaakt aan het maken van het aanrecht. De eerste stap was het zagen van de uiteindelijke vorm van het aanrecht, en dat was nog een hele uitdaging. Het aanrecht wordt namelijk niet gewoon rechthoekig... 

Samen met Sjef hebben we een dagje gemeten, gecontroleerd, nog een keer gecontroleerd, gezaagd, gemeten, gepast, gemeten, gezaagd (repeat 10x) om uiteindelijk drie stukken aanrecht passend op de keukenkasten te leggen. 

Sommige delen van de plank zijn enkel 'over te nemen' van de muur, omdat de vorm wel erg ingewikkeld is. De andere zijden zaagden we ruim uit om ze later over te nemen van de kastjes zelf.


En zowaar, de plank past precies!

Plaat twee, de hoek van de carrousselkast. Omgedraaid en van randen voorzien. Het was nog best lastig de zijkanten zo aan de plank te zetten dat de plank echt vlak bleef.


Om de schroefgaten van de zijkanten snel en mooi in het midden van de bodemplaat te krijgen heb ik een afstandshouder vastgezet.

De laatste plank kan nog niet afgemaakt worden, omdat we niet precies weten hoe we de kast rond de paal gaan maken. Dus dat moet eerst nog uitgezocht...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten