zaterdag 18 augustus 2018

Begin hoofdwand

Vanmorgen stond opeens Jan weer voor de deur. Het stuccen was hem gister zo goed bevallen dat hij nog een stuk wilde doen. Deze keer ook de rondingen rond de kozijnen voor de echte uitdaging. Nou, het ging hem goed af!


De hoofdwand moet echt voor de herfst gestucced zijn. Deze vangt veel regen, en heeft daarom een dikke leemlaag nodig om deze rustig te absorberen. Voor ik hier met stuccen kan beginnen, moet eerst de dakfolie netjes gelijmd en afgesneden zijn, zodat deze folie in de stuclaag valt. Een werkje waar ik niet zo veel zin in heb; vieze plakkerige snel-drogende chemicalien...


De losse flap folie is lang, zwaar en er zit een knik in. Hij moet op drie vlakken (dak, verticaal tegen de balk, horizontaal op de balk) gelijmd, en dat gaat helaas niet in 1x. Dus eerst de hele flap op het dak gelijmd, daarna verticaal tegen de balk omhoog (zie foto's) en als laatste plat op de balk.

De lijm zit in een opengesneden plastic fles welke op een zwaar blok is geschroefd. Tegen omvallen, en dat werkt perfect!

En zo ziet het randje er dan uit. De flap die naar boven wijst valt straks in het stucwerk. Zo kan vocht niet meer zo makkelijk richting de strobalen trekken.


Nou, mooi dat dat klaar is. Kunnen we weer verder met fijne materialen! Morgen met stro-leem-stuc eerst de grote gaten vullen, dan alle dakaansluitingen maken... Nog wel even werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten