woensdag 8 augustus 2018

Tweede laag leemstuc

De noordkant van het huis droogt niet zo snel als de zuidkant, doordat er amper zon op valt. Daarom de ik deze kant het eerst, want nu is het nog prima weer!

De leem meng ik met 10 scheppen leem + 25 scheppen zand, en doe er anderhalve emmer gemaaid stro doorheen. Dat geeft een smeuige massa, die door de toevoeging van stro nu goed in dikke lagen aan te brengen is (en straks, als de leem droog is, de kans op scheuren vermindert.


Om de nieuwe leem goed op de droge ondergrond te laten hechten, sproei ik met de tuinslang de ondergrond eerst nat. En dan smeren, emmer na emmer... Met het wegwerken van de houten panelen verandert het uiterlijk van de muur enorm! Daarbij is het heel leuk werk om te doen! Plamuren in het groot...


De hoge steiger heeft geen wielen, en heeft ook weinig ruimte om anders te staan. De makkelijkste manier om de muur aan de kopse kant van de steiger te doen is met een aanhaak-plateautje. De steiger-fabrikant en de ARBO zouden hun wenkbrauwen optrekken bij het zien van deze constructie. Maar in dit geval werkt het heel fijn!


Tijdens het drogen was de positie van de strobalen nog zichtbaar, maar straks is deze muur gewoon muur!

Ondertussen zijn Marleen en Alex met de kozijnen bezig. Heel veel werk, maar het wordt heel mooi en degelijk. Marleen is ook nog even met een ronde balk begonnen, om een idee te krijgen hoeveel werk dat is. Misschien had ze dat op een later tijdstip moeten doen; het was een beetje ontmoedigend...Geen opmerkingen:

Een reactie posten