woensdag 17 april 2024

Uienvlieg-net

Afgelopen jaar hadden we geweldige oogst van de uien, behalve misschien dat we ze iets te lang buiten hadden laten drogen. Geen last van de uienvlieg, waar andere tuinders uit de buurt over klaagden. We hadden een rij met- en zonder anti-uienvlieggaas, en ze deden het allemaal prima. Maar voor de zekerheid nu toch maar wel gaas er over.

Tijd voor een kleine upgrade; een tunnel van dit gaas waar drie rijen uienplanten onder kunnen staan. Er lag nog elektriciteitsbuis van een dikte die Peter nooit gebruikt heeft, dus die kon er voor gebruikt worden. 

Om 10 bogen te buigen heeft Peter een mal gemaakt op de werktafel. Het buigen ging het best als hij met de verfbrander de buis warm / heet maakte. De buigveer was eigenlijk te klein, waardoor er een beetje rommelige bocht in kwam.

 

Kleine staafjes bamboe die in de grond zijn geprikt houden de bogen overeind.

 

Het gaas zit vast aan de lange rechte buizen die op de grond liggen. Door een wat dikkere tuinslang in stukjes te knippen en open te knippen ontstaan er een soort klemmetjes die je om de buis kan 'klikken' met het gaas er tussen. 


Door de buis op de bogen te leggen kun je bij de planten om te wieden (maar de vliegjes kunnen dat dan ook ;-) )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten