donderdag 31 januari 2019

Eieren conserveren resultaat

door Marleen
In april vorig jaar schreef ik een blogje over het conserveren van eieren in kalkwater.
Nu is het tijd om het resultaat te laten zien!

We hebben sinds halverwege de herfst en een deel van de winter kunnen eten van de eieren uit de emmer. Even afspoelen onder de kraan, en klaar voor gebruik. De smaak en substantie waren nog steeds prima, net als verse eieren.

Maar afgelopen week zagen we dat het kalkwater opeens vies was geworden, en niet fris meer rook. Een groot deel van de eieren ruikt ook niet meer fris. Zeker niet bedorven, maar ook niet reukloos, zoals verse eieren zouden moeten ruiken. Maar aan sommige merk je niks, en die eten we gewoon nog op.



We denken dat het water besmet is geraakt met iets, of dat er toch een vies ei in terecht is gekomen.

Volgend jaar doen we het iets voorzichtiger aan. We nemen meerdere kleinere emmers, zodat we per maand een nieuwe emmer kunnen maken. We beginnen met het gebruiken van de oudste eieren. Mocht er een emmer vies worden, dan hoeven we niet de hele partij weg te gooien, maar alleen die ene emmer.

En we gaan ook proberen om eieren te bewaren door ze met olie in te wrijven en in doosjes bewaren.
Zoals in dit filmpje:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten