zaterdag 28 april 2018

Tussendoor

 door Marleen
  • Begin april was het al zo warm, dat de kinderen in een badje wilden spelen.
...en 's avonds hadden we vaak kampvuur, wat inspireerde om te gaan smeden.
  • Eind april: van Roland kregen we een paar zakjes bijzondere bollen, die staan nu rond het kampvuur te pronken. Nu maar hopen dat ze elk jaar terug komen! 


  •  Begin mei: een week kouder weer, en ook natter. Vooral voor afgelopen zondagnacht was veel regen voorspeld, met wind. Omdat er veel strobalen in het huis liggen, heeft Peter besloten voor die nacht wat zeilen op te hangen.


Helaas hingen ze aan de verkeerde kant van het huis... Hoewel de buien uit het zuiden kwamen, kwam de wind uit het noorden. Gelukkig lagen daar geen strobalen, dus het gaf verder niet. Maar er viel wel heel veel regen, meer dan 40mm. Alle regentonnen waren leeg- en schoongemaakt, die zitten nu weer vol schoon water. Dat is fijn voor het lemen, omdat er geen kalk achterblijft bij het drogen.

  • half mei: voor de vrijwilligers die de komende maanden korter en langer blijven logeren hebben we een 40 jaar oude maar heel schone/droge/nette/als-nieuwe-caravan gekocht. Hier hebben we hem met Ismael op de net gemaaide wei gezet. Met luifel. Er zijn wel heel veel muggen daar, we hebben gelukkig klamboes genoeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten