donderdag 26 april 2018

Tweede laag strobalen af

Door Peter
Van het noordelijke deel van het huis (dus keuken/bijkeuken/badkamer/slaapkamer) zijn de eerste twee lagen strobalen geplaatst. Het gaat heel lekker; ik krijg steeds meer handigheid om ook lastige plekken goed strak op te vullen.

Het begint zowaar op een huis te lijken!
Terwijl ik bezig ben om isolatie IN de muur te krijgen, is deze koolmees bezig er isolatie UIT te halen...

Voor zijn eigen "huisje"...
Vandaag heb ik met Daaf een 30-tal strobalen uit de zolder van het oude huis gehaald en met de bouwlift op de eerste verdieping gezet. De 3e laag strobalen kan het makkelijkst vanaf de verdiepingsvloer, dus van binnenuit gevuld worden.


Hier ligt een grote stapel balen op een slaapkamer; deze hoeveelheid (16 balen) is nodig voor de buitenmuur van alleen deze kamer. Oftwel; er moeten nog veel meer balen naar boven gebracht worden!

Toch kan ik nu niet echt goed verder: het weer is niet geschikt.


Het is te koud (en vooral te nat) om te lemen; met deze temperaturen droogt dat niet snel genoeg. Daarbij is er voor maandag een hele sloot regen voorspeld die met windkracht 5 zuidwest over het huis wordt uitgegoten. De strobalen die daar zitten, moeten echt tegen deze regen beschermd worden.... Pas daarna wordt het droger, en wat warmer.

Eind volgende week komt er iemand uit Amerika een paar weken helpen. Hij moet nog een slaapplek hebben (een caravan is nog niet gelukt...) en we overwegen hem op de stro-zolder te laten bivakkeren. Als we dat doen, dan hebben we nog een klusje om de zolder verder schoon te maken en in te richten. Kan mooi als het volgende week koud en regenachtig weer wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten