vrijdag 10 juni 2016

Plafond kelder

Een half jaar geleden hadden we op Marktplaats een partij balken gekocht die geschikt waren voor het dak. Veel hout, maar nog niet genoeg. Zondag een telefoontje: "Hetzelfde hout, maar nu meer. Interesse?" Deze keer was het 6m3 hout, teveel voor een grote aanhanger. Dus de loonwerker Van Rijbroek (bij ons om de hoek) laten rijden: het hout ligt nu in de "woonkamer"...


Mooie combinatie: een autolaadkraan met een platte container. Het paste er prima op zo. Met aanhangers rijden zou minstens 4 ritten zijn, plus dat je alles met de hand op de aanhanger moet tillen, en er weer af (3600Kg).


Met deze hoeveelheid hout erbij hebben we genoeg voor de daken en de verdiepingsvloer.

Ondertussen zijn de dakbalken van het gesloopte huis van Mark (300 mtr verder, over lokaal en hergebruik gesproken) verwerkt tot plafond van de kelder. Ook een paar kilo houtbouten (gekregen van Dormos) die uit oude pallets zijn geschroefd, zijn goed gebruikt. Op wat laatste afwerking na (opwaai-ankers plaatsen) is dit klusje geklaard!

De afgelopen dagen waren best warm: 24 graden met vooral veel zon. De grote overkapping maakt het werken echt een heel stuk comfortabeler: droog en schaduw.
Op dit frame komen vloerplanken, maar ook de hoofdmuur die dwars door het huis loopt. En dat wordt dan ook het volgende project: opbouwen van deze hoofdmuur. De hoogte in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten