zaterdag 18 juni 2016

Kuikens nest 3 - update

Vers van de pers: vanavond zagen we 2 mini-kuikentjes bij Kareltje! Misschien zijn er nog meer, dat zien we morgen als we Kareltje + kuikens overzetten naar het kuikenhok (dit keer wordt dat het ligbad in het oude huis, want het andere kuikenhok is nog bezet).

2 kleine schatjes bij mama. Morgen betere foto's!

En vanavond heb ik 10 eieren (gekregen van Dutch John) onder de witte kip gelegd, die is voor de 2e keer broeds dit jaar. Nestje 4!

 
***************** Update zondag 19 juni *****************

Vandaag hebben we Kareltje + grut in de badkuip gezet. Het zijn maar liefst 4 kuikentjes! 3 Wyandotjes, en 1 nakomelingetje van Kareltje zelf: een zijdehoentje. En wat zijn ze klein...! Echt een hele maat kleiner dan de kuikentjes van het vorige nestje. (Update dinsdag 21 juni: we hebben de kuikentjes gewogen, en het lichtste kuikentje weegt nu 24 gram!)En hier nog even een update van nestje 2. De kuikens (nu 12 dagen oud) mochten vandaag voor het eerst naar buiten. Dat ging prima! Papa haan was echt super lief voor ze, en ging ze allemaal lekkere hapjes aanwijzen. De andere kippen werden zonder pardon weggejaagd door de kloek. Ze hebben in één dag al bijna het hele terrein verkend. Niet bepaald bang dus. Nu maar hopen dat de roofvogels ze niet ontdekken...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten