zondag 15 november 2020

Nog meer schoorsteen woonkamer

Met de regen in aantocht moest er vandaag toch nog flink doorgewerkt worden om de daken waterdicht te maken. Gelukkig was het voor de regen wel prachtig (winderig) weer. 

Ook in het hoge dak moest een gat gezaagd. Hier loopt de buis er al doorheen.

Toen de schoorsteen mooi vast zat, kon ik beginnen aan de koof: metalen beugels en latten van pallets als ondersteuning voor het stuuk-werk.


Bovenop het dak heb ik het dak dichtgemaakt met een dakdoorvoer, een stormkraag er overheen en natuurlijk een trekkap op de pijp. 


En daarmee was het echt hoogste punt van het huis een feit!
 

 
Daarna, met de dreigende wolken in het westen, moesten de panlatten tegen de metalen beugels vastgezet. Daar had ik eigenlijk nog niets werkends voor bedacht, maar, zoals dat meestal gaat, zie je opeens een oplossing als je er mee bezig bent. Een blokje en een schroefje, zodanig dat het blokje om de metalen strip heen klemt. 
 
 
Tegen de tijd dat de latten goed zaten, begin het te druppen. Helaas lagen de nietjes niet op hun plek, waardoor het iets langer duurde eer het zeil vast zat en ik weer droog was. Maar tevreden met het resultaat.


Omdat die houten planken er mooi uit zien, gaan we kijken of we het stuccen achterwege kunnen laten. Technisch lukt dat, maar het hout daar krijgt wel alle zon en regen voor haar kiezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten