maandag 31 december 2018

Fijne jaarwisseling!

Het laatste blogje van 2018 alweer... Tijd voor een korte terugblik!

Wat mij van 2018 het meest bij is gebleven is Het Weer. Het begon in januari met een voor binnenlandse begrippen ongewoon harde storm. De lente verliept koud, maar in april sloeg het weer om en werd het snel zomers warm. Mei brak alle records en werd de warmste mei-maand sinds de metingen. Juni bleef droog, en juli zelfs gortdroog en zinderend heet. Augustus iets minder heet, maar nog steeds droog. Zelfs de herfst bleef zonniger en droger dan normaal met in oktober nog een paar recordwarme zomerse dagen. We hadden natuurlijk een droge zomer besteld, maar dit was wel wat overdreven...
We zijn enorm opgeschoten, mede door de hulp van vele vrijwilligers. Alle muren waren dicht toen we op vakantie gingen in oktober, en daarmee hebben we ons doel gehaald! De laatste maanden van het jaar zijn voor de bouw wat rustiger verlopen: ook andere zaken hebben tijd en aandacht nodig.

En dan even een blikje in het "nu":
Ik ben, als het mooi weer is, bezig met de hemelwaterafvoer. Nog net voor de vakantie had ik alle buizen en bochten opgehaald, dus kon ik lekker vooruit. De eerste regenpijp zit op z'n plek, en de afvoer naar de put is met de hulp van Ruben ingegraven, dichtgegooid en inmiddels weer bestraat.


De put naast het huis is het beginpunt van een buis die naar de sloot loopt, en dat is een prachtige manier om ons hemelwater af te voeren. Daarom laten we de buizen naar deze put lopen.

Hier liggen de buizen zoals ze worden ingegraven

En een klein vooruitblikje voor 2019 ;-)
Dit jaar start de nieuwe democratische school De Tijd en Ruimte waar ik afgelopen anderhalf jaar aan meegewerkt heb. Daar zal ik zeker de eerste maanden van dit jaar veel meehelpen om de start tot een goed einde te brengen.
Vanaf maart / april komen er weer nieuwe Workawayers, en deze zomer proberen we de binnenkant van het huis ver genoeg af te krijgen om de volgende winter in het nieuwe huis te zitten. We gaan het ontwerp van het terrein afmaken en we gaan beginnen met de inrichting ervan. Maar vooral: genieten! Van elkaar, ons stekkie, de bouw en alles wat er op ons pad komt.

Wat is dat dan? Dit is een trailer voor een klein projectje...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten