donderdag 18 januari 2018

Meer storm in het nieuwe jaar!

Door Peter
Liever schreef ik een blogje over het opruimen van de witte schuur, maar eerst even wat "breaking news" (letterlijk). Er was weer storm voorspeld voor vandaag.

De kinderen en ik vertrokken even voor half 9 naar DOE. Die rit ging prima, en de wind leek in Veldhoven wel mee te vallen. Maar om 9:30 belde Marleen al op dat de overkapping over het huis gewaaid was, van alles vloog door te tuin, twee bomen afgeknapt... In de unit voelde niet veilig, want de grote perenboom bewoog (en die staat heel dicht tegen de unit). Uiteindelijk heeft Marleen op een stoel in de luwte van de coniferen de storm over zich heen laten komen, met spectaculair uitzicht op de wegvliegende spullen... 

weg overkapping...

Deze platen lagen op de weg, en heeft Marleen met hulp van de buurman achter de heg kunnen trekken.
De witte buitenlamp heeft een tikje gekregen...

Een boom van de buren ligt over de trampoline, de glijbaan ging wandelen,
en de vogels hebben even veel te eten.
Als luciferhoutjes...
Hier was dus eerst de overkapping. De stempels die de overkapping overeind hielden, zijn niet goed tegen opwaaien geborgd. De wind heeft de stempels uit elkaar getrokken, en met balk en al over het dak gegooid. De balk heeft het dak van de witte schuur, de garage en de achterkant van het oude huis niet ontzien.


Het zeil heeft de muur lang beschermd, maar is toch losgekomen. Dat gaf gelukkig niets. Wel is een deel van de zwarte dakfolie losgekomen (die zat met nietjes provisorisch vast tot de dakrand er gemaakt wordt). Verder heeft het huis geen krimp gegeven; een hele geruststelling!


Inspectie op het dak van het nieuwe huis: geen problemen. Wel mooi uitzicht op de beschadigde daken.


Ook de woonunit is er niet vlekkeloos vanaf gekomen; de eerste rij platen was met schroef en al omgeslagen.


Buienradar gaf mooi aan hoe het hier tekeer ging: wij zaten in het gebied met windkracht 9, en vlakbij een windvlaag van 123km/u (windkracht 12). Dat is wel even meer dan de vorige storm met net een windkracht 7...


Ik kwam vroeg terug van DOE040 (protesterende kinderen, die wilden op school blijven). We hebben al veel (deels provisorisch) gerepareerd danwel opgeruimd. De platen van de overkapping zijn niet meer te gebruiken, dus we weten niet of we die nog opbouwen.
De boom van de buren en onze twee afgeknapte sparren ruim ik een ander keertje wel op.

Affijn, morgen verder...!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten