maandag 7 augustus 2017

Keukenramen

Het plaatsen van de kozijnen begint met het doorzagen van een aantal panelen. Dat kan niet overal straffeloos gebeuren: de panelen dragen een deel van het dak. En bij de keukenramen ook de veranda...

De keukenramen komen ook achter een houten paal. Die paal is er om alle draagkrachten van de panelen op te vangen. En deze paal krijgt ook de veranda te dragen. Al moest dat nog wel gemaakt worden. De meest simpele oplossing hiervoor was het tegen de paal aanschroeven van een stuk dikke balk, met een latje nog iets dikker gemaakt, en daar een blok hout tegenaan om de veranda te dragen. Nu kunnen de panelen doorgezaagd.


Hier zijn alle panelen door, en de balk waar het kozijn op komt te staan ligt er al. Nu kan ik opmeten hoe breed het kozijn precies moet worden (die panelen staan nooit exact even ver uit elkaar) en kan het kozijn in elkaar gezet.


De kozijnen zet ik op een vlakke plank in de woonkamer in elkaar. Ze moeten een klein uurtje drogen voor de lijm hard is, en dan kunnen ze in de muur.


Hier staat het andere keukenraam, en de deurpost van de buitendeur in de woonkamer klaar voor montage. Morgen afwerken, en de deurpost van de woonkamer plaatsen. Het gaat best goed zo!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten