zaterdag 15 juli 2017

Tussendoor...

Door Marleen

Rondleiding klas Steef
Steef had laatst op school een spreekbeurt gehouden over ons strobalen huis. En daarbij hoorde ook een heuse rondleiding!


Zo'n kettingtakel is eigenlijk veel interessanter dan het hele huis :-)

Smeden
We hebben een klein, licht aambeeld, wat de kinderen af en toe gebruiken om op te smeden. Eigenlijk is het niet meer dan oude roestige profielen (zoals gordijnrails) platslaan. Uren kunnen ze ermee bezig zijn. Meestal verhitten ze het ijzer eerst in het kampvuur, tot het roodgloeiend is. Maar als er geen kampvuur voorhanden is, is koud smeden ook leuk!

Steef aan het koud smeden.
Dat gele ding aan z'n rug is een kattenstaart.
Nog een overblijfsel van Steef z'n poezenfeestje, waar ieder kind een staart en oortjes kreeg.

Laatste schooldag Emke en Steef
Het voelt voor ons als een bevrijding: gisteren was voor Emke en Steef de laatste dag op een reguliere school. Na de zomervakantie gaan ze allebei naar DOE040 in Veldhoven, de democratische school waar Daaf al anderhalf jaar naar toe gaat. Op deze school zijn ze vrij, mogen ze gaan en staan waar ze willen, hun neus achterna, ècht zichzelf zijn, hun eigen leerproces bepalen zonder verplichte toetsen. Binnen de afspraken die (met consent van iedereen) zijn gemaakt. Het is primair- èn voortgezet onderwijs in één school. Dus hier kunnen ze lekker nog een hele poos blijven!

Laatste schooldag: reden voor een feestje!

Kampvuur
Genieten van het mooie zomerweer, lekker een avondje bij het kampvuur, wijntje erbij, en fijne gesprekken. Wat wil een mens nog meer..?
Met een vriendje van Daaf pizza eten bij het kampvuur

Tot in de late uurtjes kletsen, sterren kijken, opwarmen aan het vuur, wijntje drinken.... Heerlijk!

Ontwerp schooltuin
Voor Stichting Ik Wil in Eindhoven, heb ik een ontwerpje gemaakt van de voortuin. Ze zitten in een schoolgebouw, en de tuin is lang en smal. Ik heb me laten uitbetalen in Talenten, de alternatieve munt van Eindhoven. En van deze Talenten hebben Peter en ik deze maand een weekendcursus Geweldloze Communicatie gedaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten