dinsdag 28 maart 2017

Opslaan van de oogst, en verder met de veranda

Het afbreken van het Eco-Expo-gebouw is afgelopen week redelijk voorspoedig verlopen. Helaas is de opkomst van vrijwilligers wat mager, maar op sommige dagen zijn er flinke stappen gezet. Er kwam veel materiaal vrij, dat prettig verdeeld is.

Treurige aanblik
De ontmanteling ligt deze week even stil; tijd om de meegenomen materialen op te slaan. Bijvoorbeeld kraaldelen ontspijkeren, sorteren en in het houtrek opbergen.


Veel vloer en kraaldelen. Er komt nog meer, er is alleen geen plaats meer. Het wordt tijd dat het dak op het huis af komt, dan kan daar ook wat staan. Tot die tijd zal de veranda van de woon-units het moeten ontgelden...

Niet alles komt van Eco Expo: wel de onderste 2 vakken

Ook het oude huis begint vol te raken. Hier liggen twee soorten natuurlijke isolatie: vlas en houtvezel. Heel prettig om mee te werken: stoft veel minder, en prikt niet. Deze isolatie is heel fijn om alle gaten en kieren mee te vullen. En die zullen er veel zijn tussen de vierkante strobalen en schuine randen.

Nog zo'n stapel te gaan...
Weer verder met de veranda. Spinnie heeft een mooie plek gevonden om mijn noeste arbeid te aanschouwen. Soms meen ik haar te horen denken dat mensen domme wezens zijn om zoveel tijd en materiaal te moeten spenderen voor een eet- en slaapplek. Tja, wat dat betreft doet zij het beter...

"Rustig aan daar beneden...!"
Vandaag eerst de staander verzet. De constructie die ik bedacht had, werkte niet goed. Nu de staander een andere ligger ondersteunt, klopt het opeens wel en kan ik lekker verder.

Driepoot, Skidster en rolsteiger: fijne combi!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten