zaterdag 25 maart 2017

Landelijke Opschoondag

Vandaag was ook in Wijbosch een groepje mensen actief vanuit de Landelijke Opschoondag. Marleen, Emke en Steef deden op deze prachtige lente-ochtend vrolijk mee.


De route die Emke en Steef liepen, was gedeeltelijk al schoongemaakt, dus heel veel hebben ze niet opgehaald. En dat was misschien maar goed ook; zo konden ze de zakken zelf nog dragen...

Ik kon ondertussen een nieuwe boormachine kopen, en verder aan het huis werken. De palen van de veranda komen op een nog te metselen muurtje te staan. Maar ze moeten ook tegen opwaaien vastgezet worden. Daarvoor heb ik met de kettingzaag een gleuf in de onderkant van de paal gestoken. Daar past precies een dikke strip in, die met een draadeind vastgeschroefd is. Deze strip zit op een metalen staaf gelast. Deze staaf was in een vorig leven "roede": de prachtige bloemetjes herinneren nog aan deze afkomst.


Samen met Erik de paal (en ligger) overeind gezet, en daarmee een begin gemaakt aan de veranda.


3 opmerkingen:

  1. Wat is er gebeurt met Marleen? Nu plaatst Peter steeds alle stukjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Marleen en ik hebben samen 1 account, en we hebben de naam van dat account aangepast. Net als voorheen weet je nog steeds niet wie het stukje geschreven heeft...! (Meestal schrijf ik (Peter) over de bouw, en Marleen over de groentetuin, dieren etc.

    BeantwoordenVerwijderen