vrijdag 16 september 2016

Werken in de warmte

Afgelopen week was het warm... Temperaturen boven de 30 C, zon zonder wolken. Ik probeerde de warmste uren in de schaduw te werken (= onder het afdak), en dat ging best goed. Maar 30 graden blijft warm natuurlijk. Gelukkig was de verkoeling dichtbij....


Dinsdag heb ik weer lange planken gehaald voor de onderkant van de stromuren. En 's middags in Helmond 120 platen (9mm multiplex) voor de paneeltjes. Restjes...


De eerste muurdelen van de noordkant zijn al aardig opgebouwd. De hoogte van deze panelen reken ik uit n.a.v. de hoogte van de hoofdmuur en de afstand naar de hoofdmuur toe. Dat werkt prima. De panelen zijn soms bijna 5 meter lang! De drie lichtere panelen zijn gemaakt van de nieuwe multiplex-restjes.


Hier een foto van de onderkant van de stromuur. Er ligt zwarte EPDM-folie op de buitenmuur + piepschuim. De panelen staan vast op een houten verhoging, en steunen op de buitenmuur. Ook zitten ze vast aan de balken van de verdiepingsvloer.

Ik maak alle panelen alsof er geen ramen in het huis komen. Tegen de tijd dat de kozijnen er zijn, schroeven we op de goede hoogte balken tussen de panelen en zagen we er gaten uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten