zondag 4 september 2016

Peren plukken

Tussen het bouwen door moet er altijd van alles gebeuren. Bijvoorbeeld het leegplukken van onze peer. Want als de peren rijp zijn, dan zijn ze rijp...


Vorig jaar haalden we met moeite 70Kg uit de boom. Late vorst had veel schade aan de bloemen aangericht. Dit jaar zaten er aanmerkelijk meer peren aan; ruim boven de 200Kg en dan zijn nog lang niet alle peren uit de boom...


Vanuit de boom heb je een prachtig uitzicht op de bouw. Hoe zal het er volgend jaar uit zien...?

Om te voorkomen dat ik vaak naar beneden moest om tassen met peren op de grond te zetten, heb ik een lijn in de boom gehangen. Daar kon ik alle tassen aan hangen (met allerlei lijnklemmen en haken) om na elke 7e tas (totaal ca. 50Kg) het hele zaakje te kunnen laten zakken. Tassen in de kratten legen, en klimmen maar weer! Zo ging het snel en efficient.


Marleen gaat de komende dagen de appels (veel en heel lekker!) en deze peren conserveren: sap en weckpotten. Daarover binnenkort meer!

2 opmerkingen:

  1. Beste Marleen en Peter,
    Agnes bracht net een grote zakje peren. Fantastisch ! Bedankt voor jullie moeite en de beste. Groeten, Erdinç & Ömür

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alsjeblieft, graag gedaan! Eet er maar lekker van. Gestoofd of gebakken zijn ze ook heerlijk! Wij maken er ieder jaar ook verrukkelijke peren-gemberjam van. Hmmm..!

    BeantwoordenVerwijderen